Home Vijesti 2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA SLOVENSKOG UDRUŽENJA NASTAVNIKA JEZIKA STRUKE

2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA SLOVENSKOG UDRUŽENJA NASTAVNIKA JEZIKA STRUKE

by UNJSVU

Languages for Specific Purposes: Opportunities and Challenges of Teaching and Research naslov je konferencije koja će se održati na daljinu  15. i 16. listopada 2020.

Slovensko udruženje nastavnika jezika struke (SDUTSJ) ima važnu ulogu u razvoju podučavanja i istraživanja jezika struke u Sloveniji. Na konferenciji će sudjelovati i članovi hrvatske Udruge nastavnika jezika struke sa svojim izlaganjem, a mr. sc. Vesna Cigan, viša predavačica na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održat će plenarno predavanje: Subject content knowledge in teaching LSP within the framework of discursive competence.

Prva međunarodna konferencija održana je 2017. godine povodom dvadesete godišnjice Udruge. Događaj je okupio istraživače i nastavnike iz dvadeset i šest zemalja koji su održali više od devedeset prezentacija o širokom spektru LSP tema. Odabrani članci na temelju priloga predstavljenih na konferenciji objavljeni su u mrežnom časopisu Udruge Scripta Manent (indeksiran u MLA, Erih +, DOAJ, LLBA) i u zbornicima skupova u seriji Inter Alia. Tri godine kasnije, Udruga održava svoju drugu međunarodnu konferenciju, kojom istraživačima i učiteljima LSP-a želi pružiti priliku da podijele svoja najnovija izvorna istraživanja, stavove i prakse primjenjive na nastavni kontekst LSP-a. Uzimajući u obzir rastuću internacionalizaciju i potrebu za suradnjom u istraživanju i poučavanju LSP-a, konferencija također želi konsolidirati suradnju s postojećim partnerima i uspostaviti nove veze u široj međunarodnoj istraživačkoj i nastavnoj zajednici.

 

Sve informacije o konferenciji i mogućnosti prijave za slušanje, potražite na internetskoj stranici konferencije.

 

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se