Home O udruzi
by pr0f@

O udruzi

Udruga nastavnika jezika struke na visokoškolskim ustanovama (UNJSVU) osnovana je 2012. godine s ciljem promicanja i razvitka jezika struke te unapređenja statusa nastavnika jezika struke na visokoškolskim ustanovama. Članovi udruge dolaze s hrvatskih sveučilišta i visokih škola na kojima se predaje jezik struke.

Udruga organizira skupove i radionice na kojima članovi i ostali zainteresirani stručnjaci razmjenjuju iskustva vezana uz metodiku nastave jezika struke uključujući i razvoj silabusa i nastavnih materijala te predstavljaju rezultate svojih znanstvenih i stručnih istraživanja u raznim područjima vezanih uz jezik struke, kao što su područja terminologije i leksikografije, prevođenje, analiza diskursa, psiholingvistika i kognitivne znanosti. Brigom za profesionalni razvoj i cjeloživotno učenje nastavnika jezika struke Udruga povezuje svoje članove i jača njihovu suradnju.

Djelatnost je Udruge i razvijati programe i projekte suradnje nastavnika i studenata, pa Udruga surađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Udruga surađuje i s institucijama u obrazovanju, posebno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Središnji događaj koji organizira Udruga je međunarodna konferencija pod nazivom „Suvremeni izazovi u poučavanju jezika struke“ koja se održava svake dvije godine. Sudjelovanje sve većega broja izlagača iz cijeloga svijeta te predstavljanje najsuvremenijih nastavnih metoda i spoznaja iz područja jezika struke profilirali su konferenciju u jedan od vodećih međunarodnih stručno-znanstvenih skupova o jeziku struke u ovome dijelu Europe.

Glavna publikacija Udruge je međunarodni Zbornik radova u kojem izlagači mogu objaviti pozitivno recenzirane znanstvene i stručne radove izložene na konferenciji.
UNJSVU je neprofitna organizacija čija je djelatnost regulirana Statutom koji je dostupan OVDJE.

 

Članovi predsjedništva

Ime i prezimeSveučilište
dr. sc. BRANKICA BOŠNJAK TERZIĆ – predsjednicaSveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje
dr. sc. SNJEŽANA KEREKOVIĆ – dopredsjednicaSveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje
JASMINKA PERNJEK – tajnicaVeleučilište Hrvatsko Zagorje
EFZG – Sveučilište u Zagrebu
FFZG – Sveučilište u Zagrebu
dr. sc. SAŠA BJELOBABA (ZG)Sveučilište u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti
dr. sc. NEDA BORIĆ (ZG)Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet
mr.sc. GORANA DUPLANČIĆ ROGOŠIĆ (ST)Sveučilište u Splitu, Ekonomski fakultet
dr. sc. TAMARA POLIĆ (RI)Veleučilište u Rijeci
ŽELJKA ROSANDIĆ (SB)Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,
Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu
dr. sc. TAMARA SLADOLJEV-AGEJEV (ZG)Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet
dr. sc. MIRNA VARGA (OS)Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,
Filozofski fakultet Osijek
dr. sc. DUBRAVKA VILKE-PINTER (ZG)Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se