Home Vijesti MREŽNI TEČAJ ZA NASTAVNIKE STRANIH JEZIKA STRUKE – LSP-TEOC.Pro

MREŽNI TEČAJ ZA NASTAVNIKE STRANIH JEZIKA STRUKE – LSP-TEOC.Pro

by UNJSVU

 

Članice Katedre za tehničke strane jezike Fakulteta strojarstva i brodogradnje, dr. sc. Brankica Bošnjak Terzić, dr. sc. Olinka Breka i doc. dr. sc. Snježana sudjelovale su u trogodišnjem projektu pod nazivom LSP-TEOC.Pro (2020. – 2023.) koji je financirala Europska unija u okviru programa Erasmus+ (ref. br.: 2020-1-DE01-005687). Puni naziv projekta je “LSP Teacher Education Online Course for Professional Development (LSP-TEOC.Pro)”.

Osim hrvatskih predstavnika, u projektu su također sudjelovali: Sveučilište u Ljubljani (Slovenija), Jade Hochschule (Njemačka), Universidad de Cadiz (Španjolska), Université de Bordeaux (Francuska), University of Cukurova (Turska), Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu (Poljska), Università di Bergamo (Italija), i Arcola Research (Velika Britanija).

 

Budući da se u inicijalnom istraživanju pokazalo da u zemljama članicama Europskog prostora visokog obrazovanja (EHEA) nema dovoljno programa za obrazovanje i profesionalni razvoj nastavnika jezika struke, u okviru projekta osmišljen je i sastavljen višejezični online tečaj za samoučenje namijenjen budućim nastavnicima stranoga jezika i manje iskusnim nastavnicima jezika struke.

Online tečaj dostupan je zajednici dionika jezika struke kao otvoreni obrazovni resurs (engl. Open Educational Resource, OER). Riječ je o tečaju za samoučenje na sustavu upravljanja učenjem (engl. learning management system, LMS), koji svima zainteresiranima omogućuje samostalan upis na tečaj te proučavanje sadržaja u cijelosti ili tek nekih odabranih dijelova tečaja. Tečaj je dostupan na devet jezika zemalja partnera i to na engleskom, francuskom, hrvatskom, njemačkom, poljskom, slovenskom, talijanskom i turskom.

Svi zainteresirani mogu se registrirati na tečaj klikom na stranicu LSP-TEOC.Pro:  https://moodle.lsp-teoc-pro.de/

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se