Home Vijesti NAJAVA KONFERENCIJE: Imagining the Future of Multilingualism, Milano

NAJAVA KONFERENCIJE: Imagining the Future of Multilingualism, Milano

by UNJSVU

Od 2008. godine, Conseil Européen pour les Langues / European Language Council (CEL / ELC) domaćin je Foruma svake dvije godine. Ovi forumi nastoje okupiti predstavnike visokoškolskih ustanova, europskih institucija i organizacija, kao što su, na primjer, Europska komisija, Europski parlament i Vijeće Europe, te europskih udruga poput Europskog sveučilišnog udruženja (EUA) kao i znanstvenike s posebnim interesom za europske integracije, razvoj politike i višejezičnost.
U središtu ovogodišnjih rasprava bit će uloga koju visoko obrazovanje može i treba igrati u promicanju i razvoju višejezičnosti kao ključnog aspekta europske suradnje – vezano za aspekte kao što su jezična politika, internacionalizacija, jezik i znanje, obrazovanje i mobilnost , da spomenemo samo neke.
U tom kontekstu, od sudionika se također očekuje da razmisle o budućoj ulozi CEL / ELC-a identificirajući i analizirajući nove izazove koji su se pojavili u našem svijetu koji se mijenja.
CEL / ELC poziva predstavnike visokoškolskih ustanova, kreatore politike i znanstvenike koji su zainteresirani za europska pitanja, posebno u području jezika, da pripreme priloge i razmatranja.

Virtualni forum će se održati 3. – 4. prosinca 2020.

Više o samom forumu i poziv 

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se