Home Vijesti Ponosno dijelimo uspjehe u 2023.!

Ponosno dijelimo uspjehe u 2023.!

by UNJSVU

Dok se bliži kraj godine, s radošću se prisjećamo iznimno produktivnog i uspješnog djelovanja Udruge nastavnika jezika struke. S nestrpljenjem gledamo prema budućnosti, nadajući se još većim izazovima i postignućima u godini koja dolazi.

  • Ove godine smo organizirali 6. međunarodnu konferenciju pod nazivom “Suvremeni izazovi u poučavanju jezika struke” u Osijeku od 23. do 25. veljače, okupivši 107 kolegica i kolega iz Hrvatske te 10 drugih zemalja.
  • Osnovali smo regionalne sekcije u Splitu, Rijeci, Osijeku i Dubrovniku, svaka sa svojom predstavnicom. Sastanci i radionice već obogaćuju našu zajednicu, a posebno ističemo nedavnu radionicu osječke sekcije pod nazivom “MLA-ov citatni stil u digitalnoj humanistici i akademskom pismu”. 
  • Ponosni smo na osnivanje sekcije i za LOTE jezike (njemački, talijanski, francuski, španjolski jezik) s ciljem povezivanja nastavnika LOTE jezika u visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj.
  • U našoj borbi za prava nastavnika jezika struke, aktivno smo sudjelovali u donošenju novog Zakona o znanosti, izborivši se za 3. stepenicu napredovanja.

U ovom blagdanskom razdoblju želimo vam obilje odmora i uživanja s najbližima te se veselimo zajedničkom susretu u veljači.

Želimo vam sretan Božić i uspješnu novu godinu!

Hvala vam na podršci i radujemo se daljnjoj suradnji u 2024. godini!

 

Featured image by Freepik

 

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se