Home Vijesti Radionica: Kompilacija korpusa i pronalaženje stranih riječi u Sketch Engineu

Radionica: Kompilacija korpusa i pronalaženje stranih riječi u Sketch Engineu

by UNJSVU

Katedra za strane jezike Pomorskog fakulteta u Rijeci i Laboratorij za jezik, kogniciju i neuroznanost organiziraju besplatnu online radionicu pod nazivom Kompilacija korpusa i pronalaženje stranih riječi u Sketch Engineu, koja će se održati 18. veljače 2021. godine.

Radionica je dio projekta Hrvatske zaklade za znanost Engleske riječi u hrvatskome jeziku: identifikacija, afektivno-semantičko normiranje i ispitivanje kognitivne obrade bihevioralnim i neuroznanstvenim metodama (UIP-2019-04-1576), a osmišljena je za sve one koje zanima postupak kompilacije korpusa u svrhu ostvarivanja ciljeva vlastitih istraživanja. Naglasak radionice je na praktičnom radu, no sudionici će imati prilike poslušati i predavanje Metode izrade mrežnih korpusa i obrade prirodnog jezika dr. sc. Nikole Ljubešića s Instituta Jožef Stefan, Slovenija.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti se slanjem prijavnog obrasca dostupnog na poveznici  do 15. veljače 2021.

 

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se