Home Izdavaštvo ENGLISH IN NAVAL ARCHITECTURE

ENGLISH IN NAVAL ARCHITECTURE

by UNJSVU

English in Naval Architecture

dr. sc. Daniela Matić, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu

 

Udžbenik English in Naval Architecture namijenjen je studentima prve godine sveučilišnoga studija brodogradnje koji upisuju kolegije Engleski jezik 1 u prvome semestru i Engleski jezik 2 u drugome semestru, a mogu ga koristiti i studenti srodnih sveučilišnih i stručnih studija.

Udžbenik se sastoji od osam modula i u svakome se obrađuju po dvije jezične teme popraćene zadacima za vježbu. Nastavni tekstovi temelje se na znanstvenim i stručnim tekstovima iz raznih izvora – povijesnih i stručnih knjiga i časopisa, enciklopedijskih članaka, rječnika i članaka s internetskih stranica brodogradilištâ. Tekstovi su skraćeni, prerađeni i prilagođeni kako bi bili prikladni za nastavu i razinu znanja o brodogradnji koju studenti mogu imati na početku studija. Vježbe razumijevanja teksta, upoznavanja sa stručnim nazivljem na engleskome jeziku, obrade gramatičkih jedinica i popratne vježbe sastavljeni su na temelju sadržaja tekstova. Tekstovi i vježbe birani su i sastavljeni prema očekivanoj razini znanja engleskoga jezika s kojom studenti dolaze na studij, a to je razina B2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike. Na kraju svakoga modula nalaze se zadaci kojima se studente potiče na malo istraživanje vezano uz temu modula i prikupljanje podataka kako bi napisali opis neke djelatnosti, procesa ili kako bi sastavili izvještaj ili esej. Zbog toga su pri kraju udžbenika praktične upute kako ovladati vještinama opisivanja, pisanja izvještaja, izlaganja i sažimanja teksta, pisanja životopisa i poslovnoga pisma, a mogu biti korisne u radu budućih inženjera brodogradnje i srodnih struka. Iza dodataka nalazi se glosar engleskih stručnih naziva iz brodogradnje i istoznačnica na hrvatskome jeziku koji studenti mogu koristiti prilikom rješavanja zadataka iz stručnoga nazivlja.

 

 

Godina izdanja: 2019.

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se