Home Vijesti EUROPSKI DAN JEZIKA – 26. RUJNA 2020.

EUROPSKI DAN JEZIKA – 26. RUJNA 2020.

by UNJSVU

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. – u suradnji s Europskom komisijom.

U sklopu različitih aktivnosti, Vijeće Europe otvorilo je posebnu internetsku stranicu na 40 jezika kojom posebnu pažnju skreće na važnost poznavanja i učenja stranih jezika. Uz različite aktivnosti i zanimljivosti ističe se da nikada nije bilo više mogućnosti za raditi ili studirati u drugoj europskoj zemlji – ali nedostatak jezične kompetencije sprječava mnoge ljude da iskoriste ove pogodnosti.

Udruga nastavnika jezika struke na visokoškolskim ustanovama svojim aktivnostima i radom želi ukazati na važnost učenja jezika u svakoj životnoj dobi, a posebno u sklopu visokoobrazovnih ustanova učenje jezika struke.

Poznavanje stranog jezika struke ne omogućava samo jednostavnost komunikacije u poslovnom okruženju, nego uvelike doprinosi razumijevanju poslovne kulture, što je ključno za poslovnu uspješnost. Jezična raznolikost je dio globalizacije, a višejezičnost ima ključnu ulogu u povećanju zapošljivosti, mobilnosti, povećava i konkurentnost gospodarstva i Hrvatske i EU-a.

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se