Home Vijesti Međunarodni simpozij – Dialogue on Phraseology

Međunarodni simpozij – Dialogue on Phraseology

by UNJSVU

Međunarodni centar za frazeološka i paremiološka istraživanja (ICPPR) na Filološkom odjelu Sveučilišta u Bialystoku u Poljskoj organizira međunarodne simpozije „Dialogue on Phraseology“ (IDP).

Glavni je cilj inicijative značajno doprinijeti proučavanju frazeologije i paremiologije, te osigurati međunarodnu suradnju među znanstvenicima koji se bave tim područjima.
Ove godine će se 12. IDP simpozij održati 14. travnja 2023. Organizatori simpozija su Sveučilište iz Bialystoka, Poljska i Sveučilište u Slavonskom Brodu, Odjel za društvene i humanističke znanosti, Hrvatska.

Tema je simpozija: kreativnost, interdiskurzivnost, multimodalnost: leksik, frazeologija i drugo.
Cilj je simpozija okupiti znanstvenike iz različitih disciplina povezanih s multimodalnošću i jezikom. Osobito se odnosi na one koje zanima kako leksik, frazeologija i poslovice odražavaju stalne promjene koje se događaju u današnjem svijetu.

Simpozij će se održati na mreži, a sudjelovanje je besplatno.
Krajnji je rok za slanje sažetaka 20. ožujka 2023.
Sažetak treba biti u rasponu od 200 do 250 riječi, pet ključnih riječi i do pet referenci.
Svoje sažetke šaljite na sljedeću e-računalnu adresu: idps2023@unisb.hr

Jezici simpozija su hrvatski, engleski i poljski.
Želite li izlagati na drugom jeziku, obratite se organizatorima.

Budući da nije planiran tisak zbornika radova konferencije, svim sudionicima se preporučuje da predaju svoje radove u lingvističke časopise koji se izdaju na Sveučilištu u Bialystoku ili u „Marsonia. Časopis za društvena i humanistička istraživanja”, Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Ostali časopisi bit će navedeni u sljedećim informacijama o konferenciji.

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se