Home Vijesti ODRŽANA 6. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA UNJSVU-A

ODRŽANA 6. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA UNJSVU-A

by UNJSVU

Udruga nastavnika jezika struke na visokoškolskim ustanovama po 6. put je organizirala  međunarodnu konferenciju pod nazivom SUVREMENI IZAZOVI U POUČAVANJU JEZIKA STRUKE. Konferencija je  održana od 23. do 25. veljače 2023. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, a okupila je više od sto sudionika, nastavnika jezika struke iz svih dijelova Hrvatske i gotovo svih visokih učilišta te sudionike iz 10 zemalja.

Nastavnici jezika struke održali su niz izlaganja, dvije radionice te prikazali postere dajući teoretski i pregledni uvid u različitim tematikama iz područja jezika struke. Izlaganja su prikazala primjere iz prakse, istraživanja, izvještaje slučajeva, prikaze projekata, metodičke primjere i rasprave, mišljenja i sl. Sekcije su bile podijeljene po temama i jezicima izlaganja. Iako je većina izlaganja bila na hrvatskom jeziku, velik dio je bio i na ostalim jezicima: engleskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Plenarna izlaganja su održali izv. prof. dr. sc.  Vesna Bagarić Medve s  doktorandom Bojanom Prosenjakom na temu Evaluating discourse competence in a foreign language; Pilar Mur-Dueñas sa Sveučilišta u Zaragozi (Španjolska) s na temu Emerging and evolving digitally-mediated discursive practices: A challenge for LSP training te Boris Jokić –  Should I Stay or Should I Go (…or maybe Should I Come)? – Internationalisation in Croatian Higher Education.

Na internetskim stranicama UNJSVU objavljena je knjižica sažetaka, a uskoro je u pripremi i zbornik radova.

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se