Home Izdavaštvo PRIRUČNIK ZA FRANCUSKI JEZIK STRUKE

PRIRUČNIK ZA FRANCUSKI JEZIK STRUKE

by UNJSVU

BRISE-GLACE, 16 THÈMES – sciences politiques, économie et médias

Drijenka Pandžić Kuliš, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
dr. sc. Borka Lekaj Lubina, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

BRISE-GLACE je priručnik za francuski jezik čiji je cilj ne samo obogaćivanje i usavršavanje profesionalnih komunikacijskih vještina, već i upoznavanje studenata hrvatskih sveučilišta s poljima političkih i ekonomskih znanosti. Razvoj znanja francuskog kao stranog jezika odvija se kroz tri tematska modula popraćena aktivnostima, temeljenim na elementima promišljanja i razvoju različitih radnih strategija.

Raznolikost predmeta koji se bave sadašnjim ili povijesnim temama predstavljena je u obliku tekstova razine A2 / B1 posebno osmišljenih za ovaj priručnik. Svaki tekst ima oko 400 riječi, a korišteni rječnik temelji se na općim znanjima te potiče jednostavnije usvajanje stranog jezika. U raznolikim aktivnostima student će primijeniti lingvističko i činjenično znanje u praksi. Aktivnosti su osmišljene za samostalan rad ili rad na nastavi s nastavnikom francuskoga jezika. Samostalni ili grupni istraživački radovi na temama vezanim uz studentske studijske smjerove izvori su razmjene mišljenja, razumijevanja i razvoja znanja o svijetu, a cilj im je potaknuti susrete i rasprave među studentima o političkim i ekonomskim temama i sve to na francuskom jeziku.

Francuski jezik važan je čimbenik u međunarodnim institucijama i njihovim projektima. Nadamo se da će ovaj novi priručnik BRISE-GLACE ojačati motivaciju studenata za napredak u francuskom jeziku i da će ih potaknuti na prvi korak prema stjecanju viših razina francuskog jezika struke koji će im uvelike olakšati prilagodbu na nova radna mjesta u međunarodnom okruženju.

Godina izdanja: 2020.

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se