Home Projekti Organize your talk – studentsko natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima

Organize your talk – studentsko natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima

by pr0f@

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studentsko natjecanje u prezentiranju – Organize your talk. OYT ima tri segmenta: natjecanje timskih prezentacija na engleskom jeziku, natjecanje solo prezentacija na engleskom jeziku te prezentacije na drugim jezicima (španjolski, francuski, talijanski, njemački i kineski jezik). O pobjednicima odlučuju stručni žiri i publika. Stručni žiri je sastavljen od predstavnika institucija partnera, gospodarskog sektora, profesora, studenata i bivših studenata Ekonomskog fakulteta-Zagreb. Pobjednici natjecanja osvajaju vrijedne nagrade sponzora (studijsko putovanje u Bruxelles, besplatan upis na kolegij po izboru na engleskom jeziku (EFZG), edukacije i poklone sponzora).

Natjecanja u 2019. i 2020. organizirano je u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično-dokumentacijskom centru EFZG-a te su ciljevi, postignuća i politike EU-a imali istaknuto mjesto pri obradi tema u prezentacijama.

Posljednje natjecanje, 8. po redu, zbog iznimne epidemiološke situacije, održano je na daljinu. Studenti su snimali prezentacije te su one bile objavljenje na otvorenoj mrežnoj stranici.

Natjecanje je proizašlo iz redovne nastave poslovnih stranih jezika i temelji se na očekivanim ishodima učenja obaveznih kolegija Poslovnog engleskog i Poslovnog njemačkog. Svake godine, u pripremama za OYT tijekom čitavog semestra sudjeluju svi studenti prve godine i nastavnici obaveznog jezika struke (Poslovnog engleskog i Poslovnog njemačkog).

Do samog natjecanja dolaze samo najbolji, što je manje od 5% svih brucoša koji tijekom prve godine pripremaju i na stranom jeziku održavaju prezentacije na stručne teme.

Glavne organizatorice natjecanja su članice Katedre za poslovne strane jezike EFZG-a.

Mrežnu stranicu i online natjecanje u 2020. godini organizirale su VeraKrnajski Hršak, M.A. i dr. sc. Višnja Kabalin Borenić.

You may also like

Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažeš se s upotrebom kolačića. Slažem se